král artuš; legenda o meči | filmová recenze.

24. května 2017 v 16:25 | adís |  knižní úlovky
Skutečnost byla taková, že absolutně neplánovala jít na toto do kina. Protože trailer jsem jen koutkem oka vnímala, nikterak jsem to neprožívala, nějak mě to nezaujalo (ač bych vše o Králi Artušovi sežrala zaživa).
Došlo k tomu, když jsme zjistili, že Ghost In The Shell již v kinách nedávají, takže nám nezbylo nic jiného, než jít na toto. Sestra mi řekla, že to vypadá lákavě, tak jsem souhlasila, aniž bych se znovu na ten trailer koukla.
Jo, jasně, do rubriky knižní úlovky to jistě nepatří, ale nechce se mi vytvářet nová rubrika, neřešte to. xD



A do háje... do háje, nelituji toho, fakt ne. Naprosto jsem to žrala, hltala očima, nosem, ušima, prostě naprostej odvar pro mé mozkové buňky.
Zpočátku jsem si myslela, že to bude klišé. Ale k sakru, to, že jsem pořád přemýšlela, kdo je ten ohnivej zmetek, mi nějak nepotvrdilo mou domněnku, že se o to jednalo.

Měli jsme to ve 3D, aniž bychom to tušili a vybrali si ta nejluxusnější místa v kině; takže sedačky nahoře, protože na těch obyčejných malých sedačkách se nedá sedět; vrzají a bolí z toho zadnice.
Taky mě strašně lezl na nervy jeden starej paprika, kterej si sedl hned naprosti mě, čímž jsem přes jeho hlavu neviděla titulky a neustále se na sedačce kroutila nahoru a dolů, doleva a doprava, abych aspoň něco stihla přečíst.

Soundtracky naprostej luxus pro uši, pořádná hlasitost, hrubé efekty, atmosféra peckovní, výběr postav suprovej. Vůbec mi to nezkazilo chuť, ač si vždy u Krále Artuše představím mladého blonďatého kolouška, tento týpek Hunnam byl k sezřání, naprosto se hodící do té role.

K té hlasitosti malá poznámka; nevím při jaké situaci ve filmu to zrovna bylo, ale prostě se tam něco stalo. V kině napravo v sálu se ozvalo zaklepání, jako fakt hlasitě (bylo to zrovna v momentě, kdy bylo ve filmu takové to ticho) a my otočili hlavu k východu, kdo to sakra klepal, nakonec nás to trklo, že to bylo nejspíš ve filmu. Ale bylo to tak skutečné zaklepání, až jsem se při té příhodě cestou domů rozesmála na celé kolo.
Nejhorší na tom vše bylo, že to končilo kolem desáté a on už nejel žádný vlak. A bus až o tři čtvrtě hodiny později. To nás celkem odvařilo, ale radost z filmu nezkazilo.

Ale zpátky.

Ti mágové byli v pojati úplně v jiném světlě, což si mě neskutečně vzalo. Ty oči té holčiny, jakmile ovládla nějaké to zvíře, luxusní.
Fighty byly pastvo pro oči, akčnost nechyběla. Nejlepší byl konec; závěreční souboj Artuše a toho zmetka (ne, nepamatuji si jména, ani ho neřeknu, neboť by se asi jednalo o spoiler. Pro některé), kdy střet magických mečů byl zpomalen, přiblížen a detaily zaostřeny tak moc, až se mi na zátylky postavily chloupky a já kulila pod 3D brýlemi oči jak vorvaň. Jiskry, kovové řinčení, magie protékajíc ve zbraních,... luxus.
Téměř vše mělo význam.
To, že ten kámen, v němž Excalibur dřímal, byl někdo, koho Artuš znal jako malé dítě (neřeknu, jednalo by se o spoiler xD), ani ve snu mě to nenapadlo. Prostě ve všech legendách, které jsem četla, bylo, že Merlin zabodl meč do nějakého kamene a tím to hasne. I ten hloupý kámen měl význam, duši, zatraceně, úžasné podání.

I když se tam Merlin s Mordredem moc neobjevovali, jen jako vysvětlení k dějové lince, ani mi to nevadilo. A jedna další věc mě potěšila a zklamala zároveň (ale to je možná tím, že je v každém druhém filmu a seriálu); to, že se tam neobjevila Morgana. Potěšilo mne, že se tam neukázala jako Artušova sestra (což dle legend bylo), ale také zklamalo, že tam o ní nepadla ani zmínka. Ve skutečnosti jsem si myslela, že Morgana je ta mágyně, ale pak to opadalo.

Avšak mám jednu výtku.
Moc rychlé v některých linkách. Mé oči skoro ani nestíhaly číst titulky (třeba v mometě, kdy plánovali ten převrat, hned ten první, a oni tam navzájem argumentovali tak moc a tak rychle, že mi z pusy odletěla duše. Taky to platí u scénách, kdy se míchala minulost s přítomností; taky rychlé. Chvíli jsem byla zmatená, co to tam zatraceně dělá, ale pak jsem si na ten styl filmu zvykla.

Bylo to... něco nového. Ten režisér tam narval to, co v jiných filmech není. To, co v těch moderních sračkách (s prominutím) nenajdete. Je to luxus, dámy a pánové, luxus.
Klobouk dolů, zahřálo mě to u srdce, že fiktivní postava jako Král Artuš, může mít tak mrtě peckovní film. Fakt super.

Měla bych napsat i recenzi na Ghost In The Shell? Radši ne, protože to je na stejném názoru jako toto. Téměř. :D
Minus půl bodu z důvodu těch rychlých scén, kdy jsem to tehdy fakt nepochopila, čímž jsem pak chvíli nevnímala.

Hodnocení: 9,5/10

A udělám reklamu i skvělému Torenovi, který je z toho taky trochu... trochu mimo. xD

Tak a lidi, kdo byl na Animefestu? Koho můžu závistí zabít? :D
Fajn, já se jdu řaději dívat na One Piece, zatím! ~

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 lina lina | Web | 24. května 2017 v 20:21 | Reagovat

upřímně jsem ani nevěděla, že je nějaký new film o artušovi v kině, ale jak se tak koukám na tvou recenzi, bude stát hodně za to, protože jsem si všimla, že se nám, dá se říct, líbí stejný věci, což je super. podívala jsem se na trailer, který vypadal, pro mě, až moc luxusně, takže přeci jen nebudu dále očekávat a prostě se na to podívám, protože to vypadá naprosto božsky *-* nemluvně o tom coveru (nebo, jak to nazvat), který jsi k článku vytvořila. čím dál tím víc se lepšíš, naprosto nádherný *-* + design, už jenom to, že je to one piece a ujala ses toho ty <3 the best combination :D <3

btw. na afku jsem byla a čekala jsem, že tam budeš taky, že bychom mohli konečně pokecat z očí do očí. doufám, že tam budeš příští rok a budu tě moct konečně potkat osobně a feelovat nad těma všema věcma, co tam budou :D

2 adís adís | E-mail | Web | 25. května 2017 v 6:55 | Reagovat

[1]: já jsem na to narazila náhodou, když jsem koukala na filmový novinky. :d
to je rozhodně supeeer, proč si vůbec nepíšeme?:dd se musí napravit. :d
hehe, kuju :333 však ty máš taky krásnou grafiku!
ted na one piece momentálně ujíždím, super věc. :d

já-já vím, zatraceně. taky mě to neskutečně nasr*lo, že mi to nevyšlo. ale příští rok tam pojedu na sto pro! pojedu tam s kámoškou, takže tam pojedu, slibuji! gomenne!! ><
to teda, budu muset prorazit tu zed "být sama" a trochu se bavit se společností. :Dd
jistě příští rok!! x)

3 lina lina | Web | 25. května 2017 v 14:06 | Reagovat

[2]: jo taktoo, tak to bych se měla podívat na filmové novinky, jelikož na něco takovýho jsem se koukala naposledy ani nevím :d :d
nepíšeme, co? nějak jsme přestali :/ musí xdd
nemáš zač :)
a ano, one piece je boží věc naprosto <3 xd

rozhodně pojeď stojí to za to :) a to hodně :d potkáš mě tam asi v cosplayi, jelikož po letošku prostě cosplayovat někoho potřebuji :d, okey, čekám tě tam :dd
když jsem ji prorazila já, zvládneš to i ty :dd

4 adís adís | E-mail | Web | 25. května 2017 v 14:11 | Reagovat

[3]: já se taky nějak v tom filmovém světě neorientuji, jsem ráda, že vůbec znám nějaké ty anime novinky :'D
taky se díváš? to je super! :D

Okey, však celou dobu ve škole jsem o tom přemýšlela, a nadávala, že jsem nejela. :D
Okii, těším se! :3 Já dlouhou dobu přemýšlela o cosplayi na Luffyho - víš co, easy. :D Košile, slamák, tři čtvrťáky, jizva u oka a nagelovat správně prameny vlasů. :D Takže mě možná uvidíš v Luffyho ženské formě :'DD
Každopádně se těším!! ^^ ~~
Ok, budu ti věřit:3

5 lina lina | Web | 25. května 2017 v 14:15 | Reagovat

[4]: nějak tak, jsem spíš takový ten seriálový a anime maniak než filmový :d
yep, op jsem začala už dávno, so čekám na new díl :)

to se ti nedivím. kdyby mi to nevyšlo, asi bych taky nadávala :d
ouyeah, tak to si dám s tebou fotku, protože luffy :d ještě nějaký to jídlo k tomu xddd mě uvidíš jako feitan(a) :)
těš se těš se :d :) <3
věř mi :d :3

6 adís adís | E-mail | Web | 25. května 2017 v 14:19 | Reagovat

[5]: čožeee?! sakra, měla bych přidat na tempu :DD jsem teprve u 305 dílu :D

heh :D
heh, ano, protože luffy xDD
omg, ten vypadá mrtě - ač ho neznám, vypadá krutě, tak to ti bude seknout:33
budu :D

7 lina. lina. | Web | 25. května 2017 v 14:26 | Reagovat

[6]: to je v pohodě xdd hlavně si užij tu komedii, co tam zatím je, oproti tomu, co se stane t-t

hih xdd
protože luffy a ty, hodíš se mi k němu, až na to chování, protože tak blbá, jak je on, v nějakých situacích, nejsi xdddd
ooo, děkuji, to doufám :3 je to bae <3 těším se na to šití a všechno xdd stejnak mi nejvíc dá zabrat asi ten makeup xdd
tak jo xdd :3

8 adís adís | E-mail | Web | 25. května 2017 v 14:30 | Reagovat

[7]: no však to je maso :D ale co mi vyspoileroval zatím brácha, to je taky maso :D

no, uvidíme :D ježiši, no, to asi ne, no :DD protože to už i já popadám za hlavu :D a taky nejsem takovej žrout :DD (jen zčásti. zčásti. xd).
kya, držím pěsti a pevné nervy! :d to dáš! :D ^^

9 lina. lina. | Web | 25. května 2017 v 14:37 | Reagovat

[8]: je že? xdd co ti vyspoileroval? xdddd

přesně, někdy je fakt úplně dementní, až na něho řvu, i přesto, že vím, že mě neslyší xddd stejnak je nejlepší zorův smysl pro orientaci xdddddd. ale určitě ho dáš, luffy je super a určitě se ti to povede :)
děkuju moc <3, budu ti kdyžtak posílat pokroky xddddd

10 adís adís | E-mail | Web | 25. května 2017 v 15:10 | Reagovat

[9]: jakože on nemá čas, takže mu chybí cca 50 dílů, ale zatím mi prozradil část linie, kdy nějakej magor poslal všechny z posádky na nějaký jednotlivý ostrovy a tam oni cvičili, či co to. :D dále mi vysvětloval průběh aceovy popravy, čímž jsem byla mírně mimo, protože mi to divně vysvětlil, zprvu nenacházel slova, pak k tomu vzpomínal, jak to sakra bylo a moje duše vyletěla z těla. :D do detailů se nevměšoval, ani já jsem to nechtěla. :D

Asi tak :D
ano, ano, ANO, přesně! z něj úplně nemůžu! Že choppy a nai šli po schodech a nami křičí na zora: "zoro, půjdeme tudy za luffym!" otočí se a zoro jde kdesi úplně bokem, hlavně ne po schodech a ne jejim směrem. tak nami vyječí, kam to zase leze a zoro: "já myslel, že je to tudy." "to snad vypadá jako schody?!" :DDDD to je bůh, zoro :D :33333 milášek :D
to je, hlavně je jednoduchý, snad mi to vyjde xdd děkuji :D :)
jo, jasně, posílej!! :D

11 lina. lina. | Web | 25. května 2017 v 15:18 | Reagovat

[10]: jojo, to bylo docela funny na těch ostrovech :D a víš jak dopadne ta aceova poprava?

ten moment je úplně legendární xddddd řekneš mu ať jde rovně a on jde doleva, xdddd ale je strašně super <3
tak dáme pak fotku :d a výjde určitě :) a nemáš zač :d .) :3
až něco budu mít, tak čekej zprávu na messengeru xddd

12 adís adís | E-mail | Web | 25. května 2017 v 15:29 | Reagovat

[11]: ano, bohužel T^T to jsem věděla ještě dřív, než jsem OP vůbec začala xcc xdd

přesně, to je prostě blbec, no xddddd ale je boží :3
na sto pro!! :D :3
oke, oke :D :3 ^^

13 lina. lina. | Web | 25. května 2017 v 15:46 | Reagovat

[12]: naprosto příšerný co? :/ t-t i přesto, jak párkrát tam ace byl, vydobil si místečko v mým srdíčku a prostě to bylo hrozné. t-t

přesně, ano je <3 :3333 xdd
tak jooo a pokecáme a všechno :d :3

14 lina. lina. | Web | 25. května 2017 v 15:52 | Reagovat

[13]: *vydobyl xdd

15 adís adís | E-mail | Web | 25. května 2017 v 15:55 | Reagovat

[13]: přesně, přesně, já ho úplně milovala! T__T mgg, ta představa je hrozná T__T

budeme pomlouvat xd a pak jen anime, anime, anime xdddddd

16 lina. lina. | Web | 25. května 2017 v 18:56 | Reagovat

[15]: já taky, byl naprosto boží t-t <3

Taky to tak vidim xdd

17 Sabča Sabča | Web | 27. května 2017 v 22:37 | Reagovat

ahoj prosím podívej se na můj blog
rozhodla jsem se pomoct jednomu nemocnému klukovi a sama na to nestačím budu ráda když se i ty připojíš

18 Lucy-chan Lucy-chan | Web | 8. června 2017 v 18:37 | Reagovat

Wau, tak toto som nečakala, že budú také dobré ohlasy na film, kedy beží v kine aj Piráti z Karibiku. Iba niekedy tak zbežne som sa pozrela na také rýchle zhrnutie, o čom vlastne ten príbeh je, ako nie film, ale príbeh o Artušovi a spol. Zároveň myslím, že je ako postava v Seven Deadly Sins, a tak je zlatý :D
ale keď to tak chvália, pozriem si to *kašeľ*načierno*kašeľ* :D

p.s. áno, konečne som vstala z mrtvých :D

19 dinosaurss dinosaurss | Web | 9. června 2017 v 18:44 | Reagovat

Super článek. :-)
Já film neviděl, ale trailer ano a může to být zajímavý film. :-)

20 Ami Ami | E-mail | Web | 10. června 2017 v 23:08 | Reagovat

Super napísaná recenzia. ;) Film si MUSÍM rozhodne pozrieť, znie hrozne dobre. >.<
Inak na Ghost In The Shell som bola, to bola teda pecka. :)

21 impgo impgo | Web | 22. června 2017 v 17:07 | Reagovat

Ahojky, děkuji za komentářek u mě na blogu, potěšil :)
Každopádně koukám že ty recenzuješ a co jsem četla tak píšeš hezky obsáhle a hlavně smysluplně, to se mi líbí, asi se budu chodit inspirovat.
Jinak já když už chodím do kina, tak právě z 90% jen s titulkama, příde mi ten zvuk pak víc realističtější
Pa :)

22 misa660 misa660 | Web | 29. června 2017 v 12:08 | Reagovat

Vyhledávám spíš jiné filmy, ale na Artuše jsem si také zašla do kina. Bohužel jen na 2D, ale byla to fakt pecka. S hodnocením s tebou naprosto souhlasím.

23 Aya Aya | Web | 30. června 2017 v 10:35 | Reagovat

AAAAA, strašně jsem chtěla na Artuše jít, jenže to teďka hrají u nás až holem desáté večer a idk jak bych se dostala domů. :DDDD Mám ráda takové filmy a potěšilo mě, když mi kámoš říkal, jak je to fakt boží... Prostě pech, moc závidím, že jsi na tom byla. qwq Ale já zas byla na AFku. :DD

24 adís adís | E-mail | Web | 30. června 2017 v 11:02 | Reagovat

[23]: Jej, tak to je dost pozdě, no. Tak jakmile to bude ve vhodné kvalitě ke stažení nebo online, se můžeš kouknout. Nač vytahovat peníze, ale zase ten zážitek k nezaplacení, no. :D
A já ještě dodám na perfektním dojmu. :3 Hehe. :D

Arrrrrrrrgh! :D Sakra fix už! příští rok už musím-! T_T :D

25 Sakura Minamino / Tweedledee Sakura Minamino / Tweedledee | E-mail | Web | 18. srpna 2017 v 12:33 | Reagovat

Ze začátku jsem si říkala, co z toho zase vyleze za slátaninu, co s původní legendou nebude mít nic společnýho ... okay, s původní legendou to toho pořád moc společnýho nemá, ale bloody hell, nečekala jsem, že mě to takhle přibije do židle. Tohle se prostě Ritchiemu zatraceně povedlo. *-* A ten soundtrack ... ♥

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama